MÜHLNER MOTORSPORT
Seizoen 2012:
Fantastische prestatie tegen de wereldtop
more news...

Print this page

Francorchamps / België & Florida / VS. Mühlner Motorsport Team, met uitvalsbasis in Spa-Francorchamps in België, toonde dit seizoen nogmaals aan, dat het tot de top van de GT-teams in de wereld behoort.

Het team begon meteen sterk aan het seizoen, tijdens de eerste officiële testen van de 24 Uur van Daytona in Florida. Mühlner Motorsports America, dat van uit Florida werkt, zette er een Porsche in, klaargestoomd en gerund door de medewerkers van Mühlner Motorsport. De #18 Mühlner Porsche bezette de eerste plaats tijdens de laatste sessie op de derde dag van de testen.

Die prestatie leidde tot heel wat interesse voor het Mühlner Motorsport Team. De geïnteresseerde rijders wilden allemaal in de 50ste editie van de klassieker op de omloop van Daytona starten. Het team zette daarom nog een tweede wagen in, maar beide wagens raakten jammer genoeg in incidenten betrokken en een goed resultaat werd zo onmogelijk.

Goede resultaten zouden daarentegen snel volgen in Europa, waar ondertussen het FIA GT1 World Championship van start zou gaan. Mühlner Motorsport kwam daar in uit als EXIM Bank Team China. Na de eerste meeting in Nogaro, Frankrijk, met punten voor het team in zowel de kwalificatierace als hoofdrace, was duidelijk dat dit kampioenschap de top van de GT-racerij in de wereld vormde.

Circuit Zolder - in België - was het toneel voor de tweede race, een tweede race die zou resulteren in een eerste WK-zege! Voorafgaand pakte het team al de pole-positie, gevolgd door een straf, maar die straf verhinderde het team niet om ook in de kwalificatierace al een podium weg te kapen. In de hoofdrace zorgde een perfecte bandenstrategie in een wedstrijd die op een loterij leek, voor de eerste en enige zege van Porsche in het FIA GT1 World Championship.

"In november 2007 maakten we plannen voor de komende vijf seizoenen en van 2008 tot 2012 zouden we mikken op Porsche en de groeiende GT3. Ons doel was om drie seizoenen nationaal en Europees actief te zijn, om dan de overstap te maken naar het toen geplande WK. Na de titel in de Duitse GT serie, de ADAC GT Masters, in 2008, wonnen we in Hockenheim in 2010 onze 100ste wedstrijd. Er volgde een moeilijk 2011, maar na discussies over de regelgeving rond het FIA GT1 konden we een deelname bemachtigen voor het WK 2012 en er de enige zege voor Porsche te behalen. Op dat resultaat zijn we heel trots", vertelt Bernhard Mühlner.


De wereldwijde economische crisis verplichtte de promotor van de serie, SRO, er toe om halverwege het seizoen de plannen aan te passen en de beide races in China te annuleren. Daardoor trok ook EXIM Bank Team China zich als voornaamste sponsor terug.

Iedereen die de geschiedenis van Mühlner Motorsport kent, weet dat het team er niet naar is om het hoofd te laten hangen. Het seizoen ging dus verder, met gastoptredens in de ADAC GT Masters en het team bereidde zich tevens voor op een nieuw historische hoogtepunt in de GT-racerij: de City Challenge in Baku (Azerbaijan).

Mühlner Motorsport Team startte er met twee Porsche 911 GT3 R in een wel erg ongewone setting. Na Macau en Monaco, deed het team het ook schitterend in Baku. Één van beide Mühlner Porsche zette de snelste wedstrijdronde neer in een strijd tussen de beste GT teams in de wereld.

Het team brengt nu alles in gereedheid voor het seizoen 2013, met in Europa naast het GT-programma ook een departement dat zich zal bezig houden met de Porsche Supercup. Deze competitie komt uit tijdens de F1-races in Europa. De Amerikaanse   vleugel van het team zal een programma in Grand-Am afwerken, te beginnen met de 24 Uur van Daytona.

Zowel in de VS als in Europa, zal het club sport departement van het team, M-Service, heel wat Porsche-klanten ondersteunen van uit de ateliers in Francorchamps en DeLand, naast en op circuit.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA