MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport blikt op een succesvol 2008 terug
Kampioen ADAC GT Masters en dubbelzege in GT3 in Spa
more news...

Print this page

Francorchamps. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team heeft zijn meest succesvolle seizoen ooit achter de rug. Het ambitieuze team van Renate-Carola en Bernhard Mühlner ging dit seizoen in 35 races van start en betwistte maar liefst vier verschillende kampioenschappen.

Vanzelfsprekend maakte het Duitse Langstreckenmeisterschaft op de Nürburgring ook in 2008 van het programma van het Mühlner Motorsport Team deel uit. Het team zette er meerdere Porsche 911 GT3 Cup in de Porsche Cup Klasse in.

In de ADAC GT Masters en het Europese FIA GT3-kampioenschap trad Mühlner voor het eerst aan en dat met respectievelijk drie en twee gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup S.

In de ADAC GT Masters, het Duitse GT3-kampioenschap en equivalent van het Europese kampioenschap, won Mühlner Motorsport met Tim Bergmeister het rijderkampioenschap, terwijl het team de titel van vicekampioen binnenhaalde. In het Europese kampioenschap won Mühlner tot vijfmaal toe de merkencup en het toonde zich zo het vaakst het snelste Porsche-team.

Het absolute hoogtepunt van het seizoen 2008 was echter de nieuwe dubbelzege tijdens de 24 Uur van Spa in de GT3-klasse. De 24 Uur van Spa zijn het hoogtepunt van het FIA GT-kampioenschap en Mühlner Motorsport kon er al voor de zevende maal een zege in de klasse binnenhalen en na 1996 (toerwagens) en 2004 was dit ook de derde dubbelzege voor het team in zijn thuisrace.

"2008 was een intensief en vruchtbaar jaar. Onze medewerkers hebben zeer knap werk afgeleverd en delen zonder twijfel mee in het succes. Alleen als iedere schakel in de ketting zeer sterk is, kan je dit resultaat neerzetten. Autosport is en blijft een teamsport en wij zijn dan ook zeer trots op wat we samen bereikt hebben", stelt Renate-Carola Mühlner in haar terugblik op het seizoen.

In 2009 wil Mühlner Motorsport Team meer van hetzelfde. Zowel het Duitse Langstreckenmeisterschaft, de ADAC GT Masters en de FIA GT3, alsmede de 24 uur van Spa staan opnieuw op het programma.

"De gesprekken met rijders zijn volop aan de gang en met Frank Schmickler hebben we ondertussen al afspraken gemaakt. In de loop van de maand zullen zich nog namen aan het lijstje toevoegen en dan maken we die ook bekend", blikt Bernhard Mühlner optimistisch vooruit.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA