MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport tevreden na eerste opdracht in ADAC GT
Tim Bergmeister en Frank Schmickler tweede in beide races
more news...

Print this page

Francorchamps / Oschersleben. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team startte tijdens het paasweekend met twee Porsche 911 GT3 Cup S in de seizoensopener van de ADAC GT Masters in Oschersleben.

Kort voor het seizoen werd de ambitie om drie Porsche in te zetten jammer genoeg teniet gedaan en daarom diende Mühlner met de bezettingen van de wagens te schuiven. Frank Schmickler kwam zo op de wagen met startnummer 2 naast titelverdediger Tim Bergmeister te zitten en met startnummer 3 gingen Dr. Jürgen Häring en Dimitri Konstantinou onderweg.

Doorheen de kwalificaties bewezen zowel Bergmeister / Schmickler en Jürgen Häring hun mannetje te kunnen staan. In de eerste kwalificatie reed Schmickler naar P7 en Häring naar P9. In de tweede sessie kwam Bergmeister op P4 terecht en Konstantinou op P13.

In de eerste race spurtte Schmickler van zeven naar vijf, maar nadat Teamchef Renate-Carola Mühlner merkte dat hij niet onmiddellijk langs zijn nieuwe opponent raakte, riep ze hem als eerste wagen van het veld binnen. Na de stop kon Bergmeister dan pushen en het ene snelle rondje na het andere neerzetten. De tactiek bij de andere Porsche was net omgekeerd, Häring bleef zeer lang buiten en kwam als derde in de tussenstand de pitlane opzoeken.

Nadat alle deelnemers hun verplichte stop hadden afgewerkt, lag Bergmeister derde en Konstantinou achtste. De Audi R8 die voor Bergmeister lag, moest vanwege een onregelmatige stop voor een Stop-and-Go binnen en de Porsche van Mühlner schoof zo nog naar P2 door.

Konstantinou kon de achtste plek vasthouden tot hij een bericht van de raceleiding foutief als voor hem bestemd begreep. Hij kwam dus onverrichtterzake de pitlane binnen en verloor kostbare tijd. Uiteindelijk finishten de beide Porsche 911 GT3 Cup S als tweede en tiende, wat gezien de kwaliteit van het deelnemersveld in de ADAC GT Masters een mooie prestatie was.

Tijdens de tweede race riep Renate-Carola Mühlner Konstantinou als eerste binnen en Häring begon vanaf de 15de plaats aan een echte inhaalrace en kwam uiteindelijk als achtste, op minder dan een seconde van de zevende plek, binnen. Bergmeister kon 22 ronden lang een Audi afhouden en zijn vierde plaats veilig stellen. Hij voerde bovendien de snelste stop van het hele veld uit. Schmickler mocht hierdoor als tweede aan zijn relais beginnen en behield zijn plek tot de finishvlag.

"We hebben in Oschersleben twee hele mooie tweede plaatsen behaald en ook de andere Porsche 911 is meer dan behoorlijk uit de verf gekomen. Tim deed het prima tijdens de kwalificaties en ook tijdens de races was hij weer super, met Frank als perfecte sparringpartner. Jürgen, die afgelopen jaar al bij ons actief was op de Lausitzring en daar ook punten pakte, heeft ook zeer goed en regelmatig gereden. Dimitri moet zich nog wat aan de wagen aanpassen, maar dat komt wel en dan volgen de resultaten vanzelf. Ik ben alles bijeen tevreden", geeft Teamchef Renate-Carola Mühlner na het weekend mee.

"De Corvette is inderdaad snel en dat wisten we. Twee zeges en een derde plek bewijzen hoe snel de wagen effectief is. De Lambo is op het niveau van de Porsche, maar de Audi-boys hebben blufpoker gespeeld om de Balance of Performance in twijfel te trekken. Op een bepaald ogenblik toonde één van de Audi-rijders dan toch het echte potentieel en hij zette meteen de snelste rondetijd op de tabellen. Als de Audi-teams het spel in de toekomst voluit spelen, dan zullen wij het nog moeilijk krijgen om podia bijeen te rijden", schat Bernhard Mühlner de huidige verhoudingen in.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA