MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport niet onverdeeld gelukkig met resultaat
De #123 finisht achtste, de #124 kansloos vroeg op achterstand na ongeval
more news...

Print this page

Francorchamps / Nürburgring. Mühlner Motorsport, dat vlakbij het Belgische Spa-Francorchamps gevestigd is, heeft met twee Porsche 911 GT3 Cup S de 24 Uur van de Nürburgring betwist.

Het nieuwe reglement van de uithoudingsrace in de Eifel voorziet in een herschikking van de verhoudingen, waardoor de GT3-wagens nu dezelfde rondetijden als de GT2's kunnen draaien; de kaarten zijn herschud zeg maar. Maar er werd tevens overeengekomen dat de tijd van de tankbeurten aan banden zou gelegd worden, waardoor wagens die minder snel zijn, maar dus minder moeten tanken, met strategie en efficiëntie hun snelheidsachterstand niet meer echt kunnen inhalen. De Balance de Performance van de FIA was dus niet meer van toepassing.

De Porsche GT3 Cup S heeft een reservoir van maar 90 liter, maar door een technische ingreep duurt het vullen van die 90 liter ongeveer even lang als het bijvullen van een grotere tank. Doormiddel van een van een soort vulbride in de tankinstallatie  doen de Porsche-teams er dus even lang over als bij de wagens met een grotere tank (120 liter), zoals de Audi R8 LMS.

De Porsche Mühlner #123 was er voor Tim Bergmeister (Langenfeld), Heinz-Josef Bermes (Willich), Oliver Kainz (Kottenheim) en Frank Schmickler (Rösrath), die een mooie 8ste plek algemeen uit de brand wisten te slepen, meteen ook de zesde plek in GT3.

De wagen met nummer #124, ging naar Ulf Karlsson (Suède), Oliver Kainz, (op beide wagens), Mark J. Thomas (Canada) en Dieter Schornstein (Aken). Deze wagen verloor alle kansen op een goede uitslag na een crash op zaterdagavond. De technische crew van Mühlner kon de wagen in een sneltempo terug raceklaar krijgen, de Porsche kwam nog in de top-30 terug, maar uiteindelijk wierp een probleem met de versnellingsbak roet in het eten. Het team verving de versnellingsbak om erger te voorkomen en vooral om te zorgen dat beide wagens aan de finish zouden staan, wat uiteindelijk ook gebeurde.

"Met een achtste plek kunnen we niet echt tevreden zijn", is Bernhard Mühlner eerlijk. "Ons doel was de top-5 en dat zat erin, ware het niet dat een probleem met de verlichting, een vastzittend achterwiel en een vervanging van de uitlaat ons behoorlijk wat tijd gekost hebben, anders was P4 de onze geweest."

"Met het nieuwe reglement is er voor strategie vooraan geen plaats meer, we gaan allemaal even hard en het wordt een lang gerekte spurt", gaat teameigenaares Renate-Carola Mühlner, Teammanager, verder. "Met het tanken dat gelijk getrokken wordt, zijn de wagens die weinig verbruiken echter veel minder in hun element en in dat opzicht was de Porsche GT3 Cup S niet het ideale wapen voor deze uitgave van de race..."more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA