MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport ondanks podium in de tweede race teruggevallen in puntenstand
Bergmeister en Schmickler eenmaal out en derde, Häring en Konstantinou 10de en out na ongeval
more news...

Print this page

Francorchamps / Hockenheim. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team startte dit weekend met twee Porsche 911 GT3 Cup S in de ADAC GT Masters in Hockenheim.

Tijdens het derde weekend van de ADAC GT-Masters in Hockenheim was niet enkel het weer wisselvallig, ook de prestaties van Mühlner Motorsport waren verre van constant. Vaste teamman Tim Bergmeister en Frank Schmickler konden zich in de loop van de vrije trainingen dan wel van plaats 12 naar 7 opwerken, maar het verschil met de dominante Audi R8 LMS was gewoonweg te groot. Jürgen Häring en Dimitris Konstantinou strandden op plaats 9 en 15, maar waren daarmee wel bij de snellere amateurs.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag regende het en Schmickler verrichtte met de Porsche wonderen door op de derde startplaats uit te komen. Häring deed het ook niet slecht en mocht als twaalfde onderweg gaan. Tijdens de tweede sessie hoopte Bergmeister op slicks en een droge piste, maar dat zat er gezien de natte omstandigheden en de bijkomende buien niet in. Hij eindigde op zijn regenbanden finaal als 11de, daar waar Konstantinou 15de werd.

Schmickler verloor bij de start een plaats aan een andere deelnemer, waarbij er contact tussen beide wagens was, en tengevolge van het contact begaf de transmissie het even later. Na de nulscore van de eerste race in Assen, vielen Schmickler en Bergmeister nu van de derde naar de elfde plek in het kampioenschap terug. In de andere Porsche liet Häring zien dat hij toch wel uit het goede racehout gesneden is. Hij reed mooie rondetijden, waardoor Renate-Carola Mühlner, verantwoordelijk voor de tactiek en strategie bij Mühlner Motorsport, hem zo lang als mogelijk buiten liet. Hij kwam uiteindelijk als vierde binnen, maar Konstantinou verloor veel tijd en finishte uiteindelijk slechts als tiende.

In de tweede race nam Bergmeister revanche voor zijn slechte kwalificatie en kwam na een kanonstart als vierde door en dat na amper één ronde! Konstantinou daarentegen kwam al meteen na de start niet meer over start/finish. Hij werd er door een andere deelnemer gewoon uitgekegeld.

Na 3 ronden begon het dan te regenen en de meeste deelnemers kwamen, ondanks het feit dat de pitwindow (23ste tot 37ste minuut, waardoor er geen rijderwissel mocht plaatsvinden) nog niet open was, toch de pitlane opzoeken. Zo ook Bergmeister, die het stuur dan later in de race aan Schmickler overgaf. Deze laatste kwam de baan weer op achter ... vier (!) Audi R8 LMS. Hij kon met talent en doorzettingsvermogen nog twee concurrenten inhalen, maar meer dan een derde plek zat er finaal niet meer in.

"We winnen hier de B-categorie, want de wagens van de A(udi)-categorie zijn gewoonweg een klasse op zich. Tegen hen maken wij in normale omstandigheden geen kans", vertelt Bergmeister na de race. Ook Schmickler treedt hem bij: "De rijders van Audi geven zelf toe dat de wagen gewoonweg superieur is en ze voelen zelfs medeleven met ons."

"Ondanks onze mooie derde plek, tellen we nu 14 eenheden minder dan de leider in het kampioenschap. We hebben wel een mooie opmars gemaakt door van de 11de plaats naar de 4de plek terug te vechten en we zullen, zelfs in moeilijke omstandigheden, er alles doen om, zolang het mathematisch mogelijk is, onze titel van vorig jaar te verlengen", geeft teamchef Renate-Carola Mühlner gedreven mee. "Maar ik hoop ook dat de FIA de Balance of Performance tegenover de Audi weer in evenwicht zal brengen."more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA