MÜHLNER MOTORSPORT
Basseng toont potentieel van de Mühlner Porsche in Oschersleben
Häring rijdt ook in FIA GT3 in de punten
more news...

Print this page

Francorchamps / Oschersleben. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team kwam in de derde meeting, in Oschersleben,  van de FIA GT3 maar met één Porsche 911 GT3 Cup S aan de start.

Alhoewel Mühlner Motorsport met de Porsche Cup S al in 2008 en ook in 2009 bij de eerste races van de ADAC GT-Masters in Oschersleben toonde zeer sterk te kunnen presteren, vond het team geen rijders voor de wagen met startnummer 18. Een merkwaardig feit, daar Tim Bergmeister en Frank Schmickler in het Duitse GT3 kampioenschap dit seizoen al tweemaal tweede eindigden op de omloop vlak bij Magdenburg.

In de wagen met startnummer 19 maakte Jürgen Häring zijn Europese debuut. Na een eenmalige uitstap in 2008, is hij in 2009 een vaste waarde bij Mühlner, met name in de Porsche Sports Cup, de ADAC GT Masters, de FIA GT3 en ook tijdens de 24 Uur van Spa later deze zomer. In Oschersleben kreeg Häring het gezelschap van Marc Basseng, die een week eerder de Mühlner Porsche tijdens de Duitse Langstreckenmeisterschaft nog op de pole had gezet.

Na de eerste vrije trainingen op vrijdag, wijzigde het team de set-up van de wagen weinig ingrijpend, maar voldoende om de wagen tijdens de tweede vrije oefensessie naar de voorste gelederen te sturen.

Tijdens de eerste kwalificatiesessie had Häring met het verkeer af te rekenen, waardoor hij niet verder dan het middenveld kwam. Basseng reed even later in de Mühlner Porsche naar de tweede plek, goed dus voor een plaats op de eerste startrij.

Bij de start van de eerste race viel Häring enkele plekken terug, maar hij kwam al gauw in het ritme en viel sterk aan. Dank zij zijn strakke tempo en een goed geplande, vroege pitstop, werden nog verschillende plaatsen goed gemaakt en Basseng mocht meteen in de top-10 plaats nemen. De Duitser maakte nog twee plekken goed, maar ging vervolgens in de fout. Op vier ronden van het einde verloor hij de controle over het stuur, liet de motor afslaan en stond 9 seconden lang stil, waardoor een andere Porsche met de punten van plaats 8 kon gaan lopen.

Tijdens de tweede race stond de Mühlner Porsche op de eerste startrij. Na een regenbui was de piste nog vochtig en werd beslist om achter de safety car te starten. Basseng kon als leider de eerste bocht induiken, maar verloor al snel zijn plaats en hij zakte later, na een stuurfout, tot de vijfde plaats weg.

Door een zeer late pitstopstrategie lag Basseng tweede op het moment dat hij de pitlane opzocht en Häring mocht als vierde weer de piste op. Häring verloor vervolgens bijzonder veel tijd achter een gedubbelde deelnemer die echter geen plaats liet en de Porsche-rijder zag zo verschillende wagens in zijn vizier naderen en onder meer de latere winnaar en de nummer 2 van de race gingen hem voorbij. Door een aantal race-incidenten en bestraffingen kwamen Häring en Basseng tot slot nog als vijfde over de meet. Met een zege in de Porsche Manufacturer's Cup mocht Häring ook nog het podium op en dat bij zijn internationaal debuut. Hij en Basseng mochten er de bekers in ontvangst nemen.

De volgende race van de FIA GT3 vindt midden september in Algarve (Portugal) plaats.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA