MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport kijkt naar thuisrace uit
Twee Mühlner Porsche starten in de 24 Uur van Spa
more news...

Print this page

Francorchamps. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team start in zijn thuisrace, de 24 Uur van Spa, met twee Porsche 911 GT3 Cup S.

Ook in 2009 zal Mühlner Team aan het hoogtepunt van het FIA GT kampioenschap in de G3 Divisie deelnemen. Iedere maal dat het team van Renate-Carola en Bernhard Mühlner tot dusver aan de race deelnam, werd het ook winnaar in de divisie, zowel in 2004, 2005, 2007 als 2008. In 2004 en 2008 reden de Mühlner Porsche zelfs naar een dubbelzege op de plaatsen 1 en 2.

En als we verder in de tijd teruggaan, komen we Mühlner Motorsport al eerder in de geschiedenis van de Slag om de Ardennen tegen. Het team won ten tijde van de toerwagens al tot driemaal toe de hardbevochten 2-Liter-Klasse, met in 1996 zelfs een dubbelslag.

"Met een totaal van zeven zeges in diverse divisies, hebben wij toch wel een heel respectabele erelijst bijeengereden in de dubbele race rond de klok op de mooiste omloop van de wereld. We vergaarden in al die jaren bijzonder veel ervaring, al kan men in autosport niet op zijn lauweren rusten en enkel op ervaring tellen. Iedere race is opnieuw een gevecht", legt teamchef en meesterstrateeg Renate-Carola Mühlner uit.

"Een race over 24 uur is een uitdaging voor mens en machine, de wagen mag uiteraard geen zwakke punten vertonen en dat kan alleen door middel van een vlekkeloze voorbereiding. Enkel een wagen die 100% voorbereid is, kan de uitdaging van een dergelijke uithoudingsrace aan. Niet enkel de hoofdelementen van de wagen, zoals motor, versnellingsbak of aandrijving moeten tot in de puntjes verzorgd worden, gewoonweg alle details dienen zonder fout in orde te zijn. Waarom zou men anders zo vaak lezen dat het spreekwoordelijke onderdeel van enkele euro's aan de basis van de opgave ligt? De ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel", is Bernhard Mühlner, de verantwoordelijke voor de techniek filosofisch.

Op de Porsche 911 GT3 Cup S met startnummer #124 rijden vier ervaren Gentleman drivers: Dr. Jürgen Häring (Bubsheim), Dimitrios 'Taki' Konstantinou (Walddorfhäslach), Achim Dürr (Bühl) en Rene Bourdeaux (München). Alle vier kennen ze elkaar zeer goed, want ze komen regelmatig samen of tegen elkaar in de Porsche Sports Cup uit.

De rijders voor de Porsche met startnummer #123 staan nog niet vast, er komen veel aanvragen binnen, maar Mühlner Motorsport wikt en weegt deze om een zo veel mogelijk uitgebalanceerde teamsamenstelling te bekomen. Naast tactiek, strategie en het feilloos functioneren van de techniek is een uitgebalanceerd team bijzonder belangrijk om succes te behalen.

2009 wordt niet enkel een jaar waarin het team een nieuwe zege in de divisie nastreeft, ook een goede algemene plaats in de eindrangschikking behoort tot de ambitie. In de wedstrijden van de FIA GT3 tot dusver, kon men vaststellen dat de rondetijden  van de GT3-wagens niet voor de GT2-wagens moeten onderdoen. Dat opent bijkomende mogelijkheden tijdens de 24 Uur van Spa. Alles start op donderdagochtend, 23 juli, met de vrije trainingen.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA