MÜHLNER MOTORSPORT
Voor Mühlner Motorsport start het seizoen 2010 in Dubai
Deelname aan het United Arab Emirate GT Championship met een
more news...

Print this page

Francorchamps / Dubai. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team zal aan de vijf overblijvende manches van het nieuwe GT Championship in de Verenigde Arabische Emiraten deelnemen. Het team zet een Porsche 911 GT3 Cup S in, waarmee het eerder al succesvol was in de 2009 ADAC GT Masters en het FIA GT3 European Championship. Het is de in Dubai verblijvende zakenman Hassan Rassouli die de kleuren van Mühlner Motorsport Team zal verdedigen.

De eerste manche van het VAE GT Championship vond in oktober plaats en Hassan Rassouli, die ook in de lokale Radical-series actief is, kreeg er de smaak te pakken. Een van zijn medewerkers, zelf ook een actieve rijder en instructeur in Dubai, kreeg de opdracht een sterk team met een competitieve wagen te zoeken. Zijn zoektocht leidde uiteindelijk naar Mühlner Motorsport, waarop Bernhard Mühlner naar Dubai afreisde voor de tweede meeting van het kampioenschap in november jongstleden.

"Het kampioenschap is zeer aantrekkelijk en beviel me onmiddellijk. Het heeft een enorm potentieel voor de verdere internationale ontwikkeling van ons team en met die achtergrond kwam ik al vlug tot een overeenkomst met Hassan voor de overblijvende races van het seizoen 2009/10", legt Bernhard Mühlner uit.

De voorbereidingen maakten dat ook de derde meeting in het begin van december nog net iets te vroeg kwam, maar anderzijds kon Mühlner Motorsport wel meer informatie inwinnen over hoe de meetings verlopen en wat de concurrentie vermag.

Begin januari vertrokken de wagen en het materiaal met DHL vanuit Brussel richting Dubai. "We hebben al eerder met DHL gewerkt en we weten dat met Stefan Roth en zijn team ons materiaal in zeer goede handen is", gaat Bernhard Mühlner verder.

Eind januari deelt Hassan Rassouli in Dubai de cockpit van de Porsche met de in Singapore verblijvende Engelsman Andrew Donaldson. Verder staan op de kalender: op 20 februari een meeting op het gloednieuwe F1-circuit van Yas Marina in Abu Dhabi, terwijl de kalender wordt afgesloten door races in maart en twee in april op Dubai Autodrome, maar telkenmale wel op verschillende lay-outs.

"Het UAE GT Championship wordt een vaste afspraak in onze agenda, waarbij we voor het seizoen 2010/2011 drie of vier wagens willen inzetten", vervolgt Bernhard Mühlner met een oog op de toekomst.

Het Europese seizoen van Mühlner Motorsport start in februari met de FIA Balance of Performance op de Paul Ricard High Speed Test Track (Le Castellet). Het team zal ook in de Porsche Sports Cup, de ADAC GT Masters en het FIA European GT3 Championship aantreden. Er zijn ook gesprekken lopende over een deelname aan de VLN Endurance Series en de 24 Uur van de Nürburgring.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA