MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport ook in 2010 opnieuw met twee Porsche in het Europese FIA GT3 kampioenschap
Häring, Schmickler en Vannelet zijn drie van de vier rijders
more news...

Print this page

Francorchamps. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team zal ook in 2010 opnieuw met twee Porsche aan het Europese FIA GT3 kampioenschap deelnemen. Het team doet daarvoor een beroep op twee gloednieuwe Porsche 911 GT3 R.

Met de Fransman Gilles Vannelet, die in 2007 het FIA EK voor GT3-wagens won, en de Duitse specialist van sprint en uithoudingsraces Frank Schmickler staat het eerste duo aan het stuur van de Porsche 911 GT3 R al vast.

Voor de tweede wagen zoekt het team nog een partner voor Dr. Jürgen Häring, één van de snelste 'bronzen' FIA GT3-rijders in het veld. Häring zal in 2010 met Mühlner Motorsport overigens ook in de Porsche Sports Cup en de ADAC GT Masters uitkomen. Het ideale profiel van de gezochte rijder is een snelle, regelmatige en ervaren man, want in de FIA GT3 moet je elke race vooraan zitten en punten scoren, wil je in de eindafrekening een rol van betekenis spelen. 

Op de kalender van het Europese FIA GT3-kampioenschap staan weer zes schitterende meetings te beginnen met Silverstone (UK), waarna Brno (Tsjechië), Oschersleben (Duitsland), Paul Ricard (Frankrijk), Portimao (Portugal) en Enna Pergusa (Italië) het rijtje afmaken.

"In tegenstelling tot de voorbije seizoenen zijn we er voor 2010 in geslaagd de gesprekken met de rijders voor het Europese FIA GT3-kampioenschap heel snel tot een goed einde te brengen. Ook voor de vierde rijder zitten we eigenlijk al in een ver gevorderd stadium en we hopen zijn naam binnen afzienbare tijd bekend te maken. We willen regelmatig mee vooraan strijden en zowel in het rijders- als teamkampioenschap van de FIA GT3 een voorname rol te spelen", blikt Bernhard Mühlner vooruit.

Naast het Europese FIA GT3-kampioenschap staan voor Mühlner Motorsport in 2010 ook de Porsche Sports Cup, het VAE GT Championship en de ADAC GT Masters op het programma. Ook de 24 Uur van Spa ontbreekt uiteraard niet in de agenda van het Belgische team.

Over enkele weken staan de "Balance of Performance" van de FIA GT3 testen op het menu. Deze vinden op 21 en 22 februari in het Zuid-Franse Paul Ricard plaats. Ondertussen werkt Mühlner Motorsport ook de races in Dubai en Abu Dhabi voor het VAE GT Championship af.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA