MÜHLNER MOTORSPORT
Kevin Estre vervolledigt de driver line-up van Mühlner Motorsport voor het FIA GT3 Championship 2010
Häring, Konstantinou, Bergmeister en Vannelet zeer te spreken over de nieuwe Porsche 911 GT3 R na testritten in Mugello en Paul Ricard
more news...

Print this page

Francorchamps / Mugello / Paul Ricard. Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team reisde vorige week voor roll out met de Porsche GT3 R naar Mugello (Italië) en van daaruit rechtstreeks naar de FIA Balance of Performance-testritten in Paul Ricard (Frankrijk) af.

Gilles Vannelet (Fr), die als eerste met de nieuwe Porsche in Mugello reed, was meteen tevreden over de balans van de wagen. Vervolgens zette Tim Bergmeister (Dui) een paar snelle rondjes neer en ook hij blikte onmiddellijk tevreden terug op de eerste meters met de nieuwe Porsche. Dr. Jürgen Häring (Dui) en Dimitrius (alias Taki) Konstantinou (Dui) vervoegden het team later in Paul Ricard tijdens de Balance of Performance en sloten zich aan bij wat de collega's in Mugello vastgesteld hadden: de nieuwe Porsche ligt prima op de piste en laat zich makkelijk sturen.

Dat was ook het oordeel van de testrijders van de FIA: Kurt Mollekens en Marc Gounon. Porsche beantwoordt met de nieuwe wagen volledig aan de filosofie van de GT3, waarbij een krachtige wagen toch makkelijk in de hand moet liggen, ook voor niet-professionele rijders. Uiteraard speelt de balans van de wagen daarin een voorname rol, maar ook de aanwezigheid van ABS en tractiecontrole maken de opdracht van de rijder eenvoudiger. Ook door het elektronisch tussengas bij het terugschakelen is de wagen niet meteen sneller, maar het systeem draagt tijdens het aanremmen van een bocht wel tot het rijcomfort bij.

"Bij de ontwikkeling van de nieuwe Porsche 911 GT3 R werd uiteraard op basis van de ervaring met de Porsche 911 Cup S gewerkt en het resultaat is een wagen op maat van de amateurracer, voor wie het FIA GT3 Championship bedoeld is. Het is een eenvoudige wagen", oordeelt Teamchef Renate-Carola Mühlner, die de testdagen in Mugello en Paul Ricard begeleid heeft.

Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat Mühlner Motorsport alle zitjes in het FIA GT3 Championship al ingevuld heeft. Het reglement voorziet zoals geweten in een indeling van de rijders in Platinum, Gold, Silver en Brons categorieën op basis van de prestaties en het CV van de rijders, waarbij die eerste categorie in GT3 gewoonweg niet toegelaten is. De combinatie Gold-Gold en Gold-Silver zijn ook niet toegelaten, maar het succesrijke Mühlner Team uit de Belgische Ardennen, slaagde er uiteraard in om de beste combinaties aan elkaar te koppelen: Gilles Vannelet is Silver en deelt de Mühlner Porsche 911 GT3 R met een andere 'Silver' rijder, de Duitser Frank Schmickler. De 'bronzen' Dr. Jürgen Häring mocht aan een Gold rijder gekoppeld worden en die vond het team in de jonge Franse Porsche Carrera Cup-rijder Kevin Estre.

"We verheugen ons op de komst van Kevin. Ik heb met zijn manager Christian Bouas en diens bedrijf ICSport reeds vorig jaar samen gewerkt, want ook Dino Lunardi werkte met hen. Met deze sterke combinaties achter het stuur van onze beide Porsche, een geslaagde nieuwe Porsche 911 GT3 R en onze ervaring uit 2008 en 2009 moeten wij in het FIA GT3 Championship goed uit de verf komen", blikt Bernhard Mühlner zelfzeker vooruit.

Ook in de andere kampioenschappen waarin Mühlner Motorsport in 2010 uitkomt, ziet het er goed uit. In het VAE GT Championship kon René Rast met de CYTECH Porsche de race op de omloop Yas Marina Circuit in Abu Dhabi winnen. In de Porsche Sports Cup worden drie Porsche 911 Cup S voor Häring, Konstantinou, Achim Dürr en Peter Scheufler ingezet. Een Porsche 911 GT3 R zien we ook in de ADAC GT voor Häring en Konstantinou terug. Zij gaan er resoluut voor de titel bij de amateurs. Ook de tweede Porsche 911 GT3 R is volgeboekt, maar die aankondiging bewaren we voor later …more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA