MÜHLNER MOTORSPORT
Een terugblik op een lang maar succesvol seizoen 2010
Reeds 105 race overwinningen voor Mühlner Motorsport
more news...

Print this page

Francorchamps. Het in Spa Francorchamps gevestigde team, Mühlner Motorsport nam deel aan 44 races verdeelt over 24 race weekends in het race seizoen van 2010. Zo werd het een heel druk jaar voor het ambitieuze team uit de Ardennen,  maar de talrijke successen deden de vele overuren al snel vergeten.

Het seizoen begon al vroeg in januari in Dubai.  Mühlner Motorsport nam deel aan het UAE GT Championship,  dat georganiseerd werd in de Verenigde Arabische Emiraten van januari tot april.  De CYTECH Porsche 911 GT3 Cup S werd er ingezet.  De piloten waren Andrew  Donaldson in de 4 races in Dubai en Porsche Supercup ster Rene Rast in Abu Dhabi.  Rast won op comfortabele wijze op het grand prix circuit van Yas Marina en ook Donaldson kon een podium pakken.

Het Europese seizoen startte met de ADAC GT Masters in Oschersleben. Na een tweede plaats in de race op zaterdag dankzij Kevin Estre en Frank Schmickler in de WEG Porsche 911 GT3 R,  konden Tim en Jörg Bergmeister dit nog overtreffen door de eerste podiumplaats te veroveren in de Porsche 911 GT3 Cup S dankzij een slimme tactiek en de juiste bandenkeuze.

Zo werden de eerste 3 overwinningen van het seizoen behaald en stond de overwinningenteller van Mühlner Motorsport op 99 zeges in totaal.

Tijdens het ADAC GT Masters Weekend in Hockenheim, het derde race weekend van het kampioenschap.  Konden Tim en Jörg Bergmeister de vierde overwinning binnenhalen.  En zo werd het magische cijfer van 100 overwinningen in de geschiedenis van Mühlner Motorsport bereikt.  Dankzij dit podium kon het team de eerste plek in de teams tussenstand van het kampioenschap betrekken.

Helaas door ongevallen tijdens de vierde rond van het kampioenschap in Assen waren alle kansen op winst in het kampioenschap verkeken. Tim Bergmeister was de beste Porsche piloot, na een Lamborghini en Audi duo. Mühlner Motorsport werd uiteindelijk derde in de tussenstand bij de teams

In het FIA GT3 European Championship, dat begin mei van start ging, waren de elementen snelheid en prestatie altijd aanwezig.  De Mühlner wagens waren bijna altijd de snelste Porsches van het hele veld. Desondanks bleven de punten uit, ongevallen, bandenproblemen, stop en go penalty's enz.  Maar ook de vele veranderingen in  driver line-ups eisten hun tol op het puntentotaal. Dit zal echter veranderen in 2011!

Mühlner Motorsport nam ook deel aan de Porsche Sports Cup. Met tot drie Porsches 911 GT3 Cup S aan de start, veroverde het team in zowel de Super Sports Cup als de twee uren Endurance Races: vier eerste plaatsen en twee tweede plaatsen!

Tijdens de laatste ronde van het German Endurance Championship op het Nürburgring Nordschleife circuit, maakte Mühlner Motorsport een gastoptreden met Tim and Jörg Bergmeister aan het stuur. Dit was een goede voorbereiding voor het 2011 seizoen, wanneer het team zal deelnemen aan de VLN series en de 24 uren van de Nürburgring Nordschleife. Met een start van op de eerste rij en door 125km aan de leiding te rijden, toonden het team werkelijk compitief te zijn. Maar helaas door een kapot uitlaat spuitstuk verdween alle hoop op een zege.

Een volgend hoogtepunt voor het succesvolle team van Renate-Carola en Bernhard Mühlner kwam er op 1 augustus tijdens een thuiswedstrijd namelijk, de 24 uren van Spa. Hun achtste klasse overwinning op het gerenommeerde circuit van de Ardennen samen met een sublieme totaal overwinning was het resultaat.

De voorbereidingen voor 2011 zijn reeds getroffen, het seizoen zal aanvangen in januari met races in het Midden Oosten en de Verenigde Staten. Mühlner Motorsport dat al deelnam aan drieëndertig 24 uren races, zal er dus in 2011 nog enkele meer aan toevoegen. Midden januari in Dubai en aan het einde van de maand.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA