MÜHLNER MOTORSPORT
Mühlner Motorsport in de 24h van Dubai 2011
Speed en Performance waren aanwezig
more news...

Print this page

Francorchamps - Dubai: het in Spa Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team nam deel aan de 24h race in Dubai met piloten Mark J. Thomas, Henri Moser, Gilles Vannelet en de Belgen Jerome Thiry en Armand Fumal.

Aanvankelijk liep alles, zowel in de qualificatie als in de race volgens plan. Al snel hierna lag de Mühlner Porsche Cup S in de top vijf en streed dus mee voor een  top resultaat.

Na een succesvol eerste deel van de race begonnen de problemen echter: Armand Fumal had een kleine botsing en de deurdrempel moest vervangen worden, zodat de deur weer degelijk gesloten en geopened kon worden. Korte tijd daarna, begaf een relais het, dit zorgde voor onlogische electronische problemen en dus moest ook deze vervangen worden, dit was waarschijnlijk een gevolg van de aanrijding eerder.

Na dit incident zakte de Mühlner Porsche Cup S uit de top tien. Helaas zou het nog erger worden: van de ene moment op de andere en zonder enige aanleiding begaf de versnellingsbak het, en dus moest deze vervangen worden. Alle hoop op een top resultaat ging hiermee in rook op.

Mark J. Thomas had vervolgens een aanrijding, daarbij moest een velg en nog enkele andere delen van de wielophanging vervangen worden. Hetzelfde gebeurde met Henri Moser in de daaropvolgende stint, op exact dezelfde plaats(achter links). Maar ditmaal was de botsing beduidend heviger dan daarvoor. Met als gevolg dat de wagen weer de garage in moest voor herstellingen.

Desondanks reden de Mühlner piloten in het laatste deel van de race allen de snelste rondetijden van het hele veld om uiteindelijk op plaats 40 in de eindrangschikking te belanden.

"Het was absoluut de juiste beslissing om hier met de Cup S aan de start te verschijnen. Wegens het geringe benzineverbruik en nog enkele andere voordelen, had de Cup S makkelijk de beste Porsche van het veld kunnen worden. Maar door problemen met de versnellingsbak, die op het moment nog geanalyseerd worden en door enkele incidenten werd dit helaas onmogelijk. Momenteel kijken we vol ongeduld uit naar onze 35ste 24h race waaraan we zullen deelnemen, in Daytona eind januari", vat Bernhard Mühlner samen na de race.more news...
IMPRESS: MÜHLNER MOTORSPORT SPRL - RUE CRUFER 2-4 - B-4970 FRANCORCHAMPS
THE HOLDER OF THIS WEBSITE CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE BY THIS OR OTHER WEBSITES.
CREATIVE DESIGN BY MUEHLNER MEDIA